Rosasol 16-8-24 +ME

Összetétel

Nitrogén (N)16%
Nitrát (NO3)6,5%
Ammónium (NH4)8,4%
Karbamid-nitrogén (UN)1,1%
Foszfor (P2O5)8%
Kálium-oxid (K2O)24%
Kén (SO3)19,4%
Vas (Fe-EDTA)500ppm
Mangán (Mn-EDTA)250ppm
Cink (Zn-EDTA)125ppm
Réz (Cu-EDTA)25ppm
Bór (B)100ppm

Besorolás

Színerózsaszín
Kijuttatási időszakaFejtrágya
Technológiai cél
  • Érésgyorsító és minőség javító
  • Növekedés serkentő

A Rosasol 16-8-24 mikroelemes öntözőműtrágya általános és harmonikus kertészeti NPK összetételűnek számít. Tápoldatozásra és komplett lombtrágyázásra egyaránt használható a tenyészidő alatt folyamatosan. Természetesen a növekedési fázisnak, illetve a tápoldatozási programnak megfelelő kiegészítéseket, nitrogén, kalcium, stb. alkalmazni kell.

Tápoldatozás

Gyenge káliumtúlsúlya miatt komplett és folyamatos tápanyagellátásra javasoljuk, csepegtetéssel jó minőségű öntözővízzel, illetve mikroszórós tápoldatozással. A kalcium és egyéb tápelem kiegészítésére a tápanyag ellátottság, illetve a tápoldatozási program függvényében van szükség. Adagja általában 0,08-0,15 % töménységgel.

Kiemelt növények: minden talajon tápoldatozott kultúra, így zöldségfélék, dísznövények, ültetvények, faiskola a tenyészidő alatt.

Lombtrágyázás

Általános kondíciót javító mikroelemes lombtrágyaként javasoljuk és használható dísznövényben, de a kertészeti kultúrákban is a tenyészidő alatt. A lombtrágya töménysége 0,5-1,0 % lehet minden kultúrában.

 

Rosasol 16-8-24 +ME

Rosasol öntözőműtrágya család

A Rosasol család tagjai tápoldatozó NPK komplex mikroelemes kertészeti műtrágyák. Kristályos, klórmentes, adalékanyagot nem tartalmazó és teljesen, tehát 100%-ban vízoldható termékek. A komplett tápoldatozási programok alapját képezik. A teljes ellátáshoz a kalcium hozzáadása és a magnézium kiegészítése szükséges, amit a növényenkénti részletes tápanyagellátási programjaink tartalmaznak is

A Rosasol műtrágyákat a tápanyagszükséglet függvényében folyamatos ellátással 0,08-0,2 % tápoldat töménységgel használhatjuk a szükséges vízoldható mono kiegészítéssel.

Talajon minden termék egységesen, és a megfelelő összetétel hidrokultúrában is javasolható minden kultúrában.

Alapanyagai és összetételei alapján is minden Rosasol termék felhasználható általános lombtrágyaként a lombtrágyázás szabályai szerint 0,5-1,5 % töménységgel.