Pázsit és gyep műtrágya

Összetétel

Nitrogén (N)12%
Foszfor (P2O5)12%
Kálium-oxid (K2O)17%
Magnézium-oxid (MgO)2%
Vas (Fe-EDTA)700ppm
Mangán (Mn-EDTA)600ppm
Cink (Zn-EDTA)1000ppm
Réz (Cu-EDTA)200ppm
Bór (B)200ppm

Besorolás

Színekék
Kijuttatási időszaka
  • Őszi alaptrágya
  • Tavaszi alaptrágya
  • Fejtrágya
Technológiai cél
  • Növekedés serkentő
  • Tartalék tápanyag

A Pázsit és gyep komplex műtrágya a teljes tápelemsort tartalmazza melegen granulált szemcséiben. A teljes mikroelem sorral a teljes tenyészidőben alkalmas a pázsit fejtrágya kezelésére is.

Alaptrágyaként a pázsit telepítése előtt sekélyen, legfeljebb 20 cm mélyen bedolgozva alkalmazhatjuk. Álló pázsit éves alaptrágyázására késő ősszel, vagy kora tavasszal célszerű kijuttatni a pázsit felújítását célzó gereblyézéssel, műveléssel előtt.

Fejtrágyázásra ugyanúgy alkalmas mint alaptrágyázásra mert oldódása folyamatos és jó.Fejtrágyázást mindig eső, vagy öntözés előtt végezzünk. A nyári időszakban laza, homokos talajon nitrogén kiegészítésre van szükség, aminek mennyisége megegyezhet a Pázsit és gyep műtrágya mennyiségével. A nitrogén kiegészítést csak augusztus elejéig alkalmazzuk.

Pázsit és gyep műtrágya

Mórafert család

A Mórafert családot melegen granulált klórmentes, vagy csökkentett klórtartalmú, többségében mikroelemes NPK komplexek jellemzik. Korábban Rosafert néven  forgalomban volt műtrágyák neve változott meg, teljesen azonos termékekről van szó.

A gyártástechnológiának köszönhetően oldódásuk a talajban gyorsan megkezdődik de folyamatos és egyenletes. Ezért feltöltő, alap, starter és fejtrágyázásra egyaránt alkalmasak. Tehát különböző, a kezelés céljának megfelelő mennyiségű és mélységű bedolgozással   ősszel, tavasszal és a tenyészidőben is kijuttathatók.

Adagjuk alkalmazási céltól függően 100-800 (1200) kg/ha lehet és feltöltő trágyaként 30-70 cm, alaptrágyaként 30-45, indító starter trágyaként 15-20 cm, és közvetlen starterként, akár vetéssel egy menetben is, 5-10 cm bedolgozással juttatandók ki.