Mórafert 5-12-24+3MgO+ME

Összetétel

Nitrogén (N)5%
Ammónium (NH4)5%
Foszfor (P2O5)12%
Kálium-oxid (K2O)24%
Magnézium-oxid (MgO)3%
Kén (SO3)32%
Vas (Fe-EDTA)700ppm
Mangán (Mn-EDTA)600ppm
Cink (Zn-EDTA)1000ppm
Réz (Cu-EDTA)200ppm
Bór (B)200ppm

Besorolás

Kijuttatási időszaka
  • Őszi alaptrágya
  • Tavaszi alaptrágya
  • Fejtrágya
Technológiai cél
  • Érésgyorsító és minőség javító
  • Tartalék tápanyag

A Mórafert 5-12-24 egy mikroelemekkel dúsított káliumtúlsúlyos klasszikus alaptrágya összetételű NPK komplex műtrágya. Melegen granulált, klórmentes, kertészeti műtrágya. Gyártási technológiájából adódóan oldódása gyorsan megindul de folyamatos és tartós még intenzív öntözés esetén is ezért szilárd kijuttatással több időszakban is felhasználható.

Alaptrágyázás

Minden káliumigényes kertészeti növény káliumtúlsúlyos komplett mikroelemes 400-800 kg/ha alaptrágyázására javasoljuk mély, 30-45 cm bedolgozással. Hajtatott és minden szabadföldi termesztésben egyaránt javasolt, kiemelten a káliumigényes növényekben.

Kiemelt növények: szinte a teljes zöldségsor, paradicsom, fűszerpaprika, tojásgyümölcs, gyökérzöldségek, dinnye, burgonya, dohány, gyümölcsök, faiskola, szőlő.

Indító, startertrágyázás

Komplett indító trágyázásra elsősorban intenzív technológiában 250-400 kg/ha adaggal legfeljebb közepesen mély, 20-25 cm bedolgozással. Ebben az esetben a tápanyagszükséglet nagyobb részét megosztott kezelésekkel a tenyészidőben kapja meg az állomány. Starter kijuttatás vetéssel egy menetben, illetve ültetőgödörben kiszórva is végezhető.

Minőségjavító fejtrágyázás

Érésgyorsító, minőségjavító fejtrágyázásra 100-300 kg/ha adaggal, elsősorban a kálium igényes növényeknél javasolt. Ugyanakkor a szőlőben, gyümölcsökben, díszfák, díszcserjéknél, faiskolában a vesszőbeérés javításával, a télállóság növelésével is nagyon fontos szerepe lehet.

Kiemelt növények: dinnyék, paradicsom, fűszer-, pritamin- és kápia paprika, tárolási és friss piaci burgonya, tárolási káposztafélék és gyökérzöldségek, illetve laza talajon bogyós gyümölcsök, alma, faiskola és szőlő.

 

Mórafert 5-12-24+3MgO+ME

Mórafert család

A Mórafert családot melegen granulált klórmentes, vagy csökkentett klórtartalmú, többségében mikroelemes NPK komplexek jellemzik. Korábban Rosafert néven  forgalomban volt műtrágyák neve változott meg, teljesen azonos termékekről van szó.

A gyártástechnológiának köszönhetően oldódásuk a talajban gyorsan megkezdődik de folyamatos és egyenletes. Ezért feltöltő, alap, starter és fejtrágyázásra egyaránt alkalmasak. Tehát különböző, a kezelés céljának megfelelő mennyiségű és mélységű bedolgozással   ősszel, tavasszal és a tenyészidőben is kijuttathatók.

Adagjuk alkalmazási céltól függően 100-800 (1200) kg/ha lehet és feltöltő trágyaként 30-70 cm, alaptrágyaként 30-45, indító starter trágyaként 15-20 cm, és közvetlen starterként, akár vetéssel egy menetben is, 5-10 cm bedolgozással juttatandók ki.