Mórafert 9-7-14 SOP

Összetétel

Nitrogén (N)9%
Foszfor (P2O5)7%
Kálium-oxid (K2O)14%
Magnézium-oxid (MgO)3%
Kén (SO3)22%

Besorolás

Kijuttatási időszaka
  • Őszi alaptrágya
  • Tavaszi alaptrágya
  • Fejtrágya
Technológiai célTartalék tápanyag

A Mórafert 9-7-14 +3MgO egy melegen granulált magnéziumos NPK komlex műtrágya. Klórmentes összetételű a kertészeti, illetve egyéb klórérzékeny növények alaptrágyázására. Elsősorban szervestrágyázás kiegészítéseként, illetve intenzív technológiában tartalék tápanyagként a megfelelő mikroelem kiegészítéssel.

Alaptrágyázás

Káliumigényes növények harmonikus alaptrágyázására szerves trágya mellett 200-400 kg/ha adaggal, illetve telepítések alaptrágyázására laza talajon. Szerves trágya nélkül 400-800 (1200 kg-ig) kg/ha adaggal használható minden klórérzékeny kertészeti kultúrában tartalék tápanyagként. Ebben az esetben, különösen intenzív termesztés esetén a tenyészidőben komplett mikroelemes ellátásra van szükség.

Kiemelt növények: kultúrától függetlenül minden klórérzékeny növényben javasolt nagyobb adagú szervestrágyázás esetén.

Mórafert 9-7-14 SOP

Mórafert család

A Mórafert családot melegen granulált klórmentes, vagy csökkentett klórtartalmú, többségében mikroelemes NPK komplexek jellemzik. Korábban Rosafert néven  forgalomban volt műtrágyák neve változott meg, teljesen azonos termékekről van szó.

A gyártástechnológiának köszönhetően oldódásuk a talajban gyorsan megkezdődik de folyamatos és egyenletes. Ezért feltöltő, alap, starter és fejtrágyázásra egyaránt alkalmasak. Tehát különböző, a kezelés céljának megfelelő mennyiségű és mélységű bedolgozással   ősszel, tavasszal és a tenyészidőben is kijuttathatók.

Adagjuk alkalmazási céltól függően 100-800 (1200) kg/ha lehet és feltöltő trágyaként 30-70 cm, alaptrágyaként 30-45, indító starter trágyaként 15-20 cm, és közvetlen starterként, akár vetéssel egy menetben is, 5-10 cm bedolgozással juttatandók ki.