Mórasol 24-8-17+ME

Összetétel

Nitrogén (N)24%
Nitrát (NO3)4,4%
Ammónium (NH4)5,8%
Karbamid-nitrogén (UN)13,8%
Foszfor (P2O5)8%
Kálium-oxid (K2O)17%
Kén (SO3)12,5%
Vas (Fe-EDTA)500ppm
Mangán (Mn-EDTA)250ppm
Cink (Zn-EDTA)125ppm
Réz (Cu-EDTA)25ppm
Bór (B)100ppm

Besorolás

Színesárga
Kijuttatási időszakaFejtrágya
Technológiai cél
  • Hiánybetegségek megelőzése, kezelése
  • Növekedés serkentő

A Mórasol 24-8-17+ME mikroelemes NPK komplett tápoldatozó műtrágya egy növekedést serkentő, termésmennyiséget növelő tápoldatozásra javasolt összetétel. Tápoldatozáshoz és növekedést serkentő komplett lombtrágyázáshoz egyaránt javasolt minden kertészeti és szántóföldi növényben is. Nitrogén összetétele többféle hatóanyagot tartalmaz ezért tápoldatként egyenletes, biztonságos és tartós hatású, lombtrágyaként pedig a hatékonyabb csoportba sorolható.

Tápoldatozás

Az intenzív növekedés alatt hármas nitrogén összetétele miatt biztonsággal használható minden kertészeti növénynél a növekedés fenntartásához, a termésmennyiség növeléséhez. A nitrogénigényes növények teljes tenyészidő alatti ellátására is alkalmazható megfelelő kiegészítéssel, elsősorban kalciummal, amennyiben szükség van rá. A nitrogént több formában tartalmazza, gyorsan felvehető és tartós hatású formákkal biztonságos és kiegyensúlyozott az ellátás még viszonylag nagyobb adatok alkalmazása esetén is.

Kiemelt  növények: minden paprikaféle az intenzív növekedés alatt, étkezési paprika teljes tenyészidőben, salátafélék, uborka, levélzöldségek, zöldhagyma, káposztafélék, stb. folyamatosan. Szabadföldi és hajtatott zöldségfélék, szőlő és gyümölcsültetvények, dísznövények, faiskola.

Lombtrágyázás

Növekedést serkentő mikroelemes lombtrágyázásra az intenzív növekedés alatt minden kultúrában eredményesen használható. Szántóföldi növényekben egy széles hatású és kimondottan jó ár-érték arányú kezelést jelent a növényvédelmi kezelésekkel egy menetben alkalmazva. Növekedés serkentésére és a termés mennyiségének javítására.

Kiemelt növények: minden kertészeti kultúra hajtatásban és szabadföldön is az intenzív növekedés alatt, valamint a szántóföldi kultúrrák közül a növekedés serkentésére a kalászosok bokrosodása alatt, repce, kukorica, cukorrépa stb. növekedésének serkentésére az intenzív növekedési fázisban a növényvédelemmel egy menetben.

 

Mórasol 24-8-17+ME

Csudakert műtrágya család

A lakó és munkahelyi környezetünket meghatározó kertek, parkok, virágágyások, pázsitok ellátását szolgáló tápanyagok.

Praktikus kis kiszerelésben szerezhetők be a professzionális tápanyagellátás termékei a hobbi területre is, biztonságos felhasználással, garantáltan jó hatással, eredményekkel. A különböző kezelési lehetőségekkel csupán egy kis odafigyeléssel minden felkészültség nélkül sikeres lehet a növények gazdája. Lehetővé teszik hogy a törődés meg is látsszon a környezetünkön!

Mórasol öntözőműtrágya család

A Mórasol család tagjai tápoldatozó NPK komplex mikroelemes kertészeti műtrágyák. Kristályos, klórmentes, adalékanyagot nem tartalmazó és teljesen, tehát 100%-ban vízoldható termékek. A komplett tápoldatozási programok alapját képezik. A teljes ellátáshoz a kalcium hozzáadása és a magnézium kiegészítése szükséges, amit a növényenkénti részletes tápanyagellátási programjaink tartalmaznak is

A Mórasol műtrágyákat a tápanyagszükséglet függvényében folyamatos ellátással 0,08-0,2 % tápoldat töménységgel használhatjuk a szükséges vízoldható mono műtrágya kiegészítéssel.

Talajon minden termék egységesen, és a megfelelő összetétel hidrokultúrában is javasolható minden kultúrában.

Alapanyagai és összetételei alapján is minden termék felhasználható általános lombtrágyaként a lombtrágyázás szabályai szerint 0,5-1,5 % töménységgel.