Smaragd Turbó Kalcium

Összetétel

Nitrogén (N)10%
Nitrát (NO3)9%
Kalcium-oxid (CaO)15%
Magnézium-oxid (MgO)2%
Vas (Fe-EDTA)500ppm
Mangán (Mn-EDTA)1000ppm
Cink (Zn-EDTA)200ppm
Réz (Cu-EDTA)400ppm
Molibdén (Mo)10ppm
Bór (B)500ppm

Besorolás

Kijuttatási időszakaFejtrágya
Technológiai cél
  • Hiánybetegségek megelőzése, kezelése
  • Növekedés serkentő

A Smaragd Turbó Kalcium egy speciális több tápelemes, magas kalciumtartalmú mikroelemekkel dúsított komplett oldatműtrágya.

Növekedést serkentő tápelemei mellett kalcium hatóanyaga gyorsan felvehető és gyorsan hat, mely élettanilag a többi tápelemmel egymást is segíti. Élettani hatásai közül kiemelhető a légköri aszály tűrésének javítása, a kalcium hiánytünetek megelőzése és a komplett mikroelem ellátás.

Lombtrágyázás

Ca hiány megelőzésére, kezelésére és növekedés serkentésére javasoljuk teljes mikroelem ellátással. A kezelés minőségjavításra és hiánybetegségek megelőzésére egyaránt szolgál.

 Zöldség és dísznövényekben a kezelést a virágzás előtt, illetve kötődéskor 3-4-szer megismételve végezzük a virágképződés minőségét befolyásoló megfelelő mikroelem ellátásához, valamint a termés kalciumhiány miatti károsodásának megelőzésére, szállíthatóságának, termésminőségének javítására.

Gyümölcsben és szőlőben a sziromhullástól 3-4x5 l/ha kezelést javasolunk elvégezni a kalciumhiány megelőzésére, mikroelemek pótlására, a termésminőség, a terméshús szerkezetének javítására. Erős terhelés esetén a kondíció fenntartó kezelésekre, ültetvény "wellness-re" is alkalmas közvetlenül a betakarítás után. Minden kertészeti területen, szabadföldön és hajtatásban is helye van a kalciumos kezeléseknek.

Kiemelt növények: minden olyan kertészeti kultúra, ahol az intenzív hajtás és termésnövekedés időszakában súlyos problémát okozhat a kalciumhiány, így paprika, paradicsom, tojásgyümölcs, fűszerpaprika, uborka, dinnye, a gyökérzöldségek, dinnye, saláták, káposztafélék, alma, körte, szamóca és egyéb bogyósok.

Smaragd Turbó Kalcium oldat lombtrágya általános adagolása

Kultúra

Hektár dózis

Dózis 10 l vízhez

Kijuttatás

Alma és körte

5 l

30-40 ml

Termés kötődése után sziromhullástól 3-4 kezelés 7-10 naponként.

Őszibarack, kajszi, szilva

Szamóca, bogyósok

Paprika, paradicsom, tojásgyümölcs, burgonya

0,4 l/100 l,

illetve

4 l/ha

30-40 ml

Intenzív növekedés alatt, illetve termés kötődése után. 3-4 kezelés 7-14 naponként a termés növekedése alatt.

Görög és sárgadinnye, uborka

Salátafélék, káposztafélék

Gyökérzöldségek

 

Smaragd Turbó Kalcium

Csudakert műtrágya család

A lakó és munkahelyi környezetünket meghatározó kertek, parkok, virágágyások, pázsitok ellátását szolgáló tápanyagok.

Praktikus kis kiszerelésben szerezhetők be a professzionális tápanyagellátás termékei a hobbi területre is, biztonságos felhasználással, garantáltan jó hatással, eredményekkel. A különböző kezelési lehetőségekkel csupán egy kis odafigyeléssel minden felkészültség nélkül sikeres lehet a növények gazdája. Lehetővé teszik hogy a törődés meg is látsszon a környezetünkön!

Smaragd Turbó család

A Smaragd Turbó műtrágyák speciális összetételekkel rendelkező lombtrágya oldatok, melyeket célirányos kezelésekhez javasolunk. Némely formulázásánál  olyan fejlesztett és védett hatásfokozó adalékkal szerepel, ami a felvételt, mozgásukat hihetetlenül felgyorsítja a hagyományos lombtrágyákéhoz viszonyítva. Hatásuk éppen ezért sokkal jobb az átlagos mono illetve egyéb lombtrágya kezelésekénél.

A Smaragd Turbó (korábban  különböző néven) oldat lombtrágyák a növények élettani folyamatait befolyásoló célirányos kezelésekre, azonosított tápelem, főként mikroelem hiányok hatékony kezelésére és megelőzésére javasoltak.

A gyökeresedés serkentésére, kötődés javítására és kalcium pótlásra, növekedés serkentésére és sárgulás megelőzésére kezelésre, minőségjavításra szolgáló összetételekkel találhatók meg.

Kertészeti és szántóföldi növényekben egyaránt ajánljuk alkalmazásukat általában a növényvédelemmel egy menetben. A legjobb hatás eléréséghez 300 l/ha körüli lémennyiséget javasolunk, ami a lombtrágyázás hatékonysága miatt célszerű. Túl alacsony lé mennyiségnél a magas töménység a kicsapódás, valamint a perzselés veszélye is nagyobb, a gyors beszáradás miatt pedig a tápelemek felvétele lehet korlátozott.