Mórasol 11-14-28+2MgO+ME

Összetétel

Nitrogén (N)11%
Nitrát (NO3)2%
Ammónium (NH4)2,8%
Karbamid-nitrogén (UN)6,2%
Foszfor (P2O5)14%
Kálium-oxid (K2O)28%
Magnézium-oxid (MgO)2%
Kén (SO3)21,7%
Vas (Fe-EDTA)500ppm
Mangán (Mn-EDTA)250ppm
Cink (Zn-EDTA)125ppm
Réz (Cu-EDTA)25ppm
Bór (B)100ppm

Besorolás

Színerózsaszín
Kijuttatási időszakaFejtrágya
Technológiai cél
  • Érésgyorsító és minőség javító
  • Növekedés serkentő

A Mórasol 11-14-28 egy káliumtúlsúlyos mikroelemes NPK öntözőműtrágya tápoldatozásra és lombtrágyázásra. Nitrát nitrogénnel készül, ezért a konténeres és hidrokultúrás növények tápoldatozására is alkalmas a szükséges mono műtrágyás kiegészítéssel. Alapvetően a megfelelő mennyiségű kalcium pótlására van szükség az ellátásnál.

Tápoldatozás

Komplett, tápoldatos ellátására akár hidrokultúrás termesztésben is talajon, konténeres és talaj nélküli termesztésben egyaránt. A recept kalcium és szükség szerint egyéb tápelem kiegészítését el kell végezni. 

Kiemelt növények: paradicsom, dinnye, tojásgyümölcs, pritamin és kápia paprika, szamóca, korai burgonya, stb, illetve egyéb káliumigényes kultúrák, mint szőlő, alma, szamóca, stb.

Lombtrágyázás

Érésgyorsító, minőségjavító lombtrágyázásra elsősorban folyamatosan érő kultúrákban, ahol a mikroelemek, nitrogén és egyéb tápelemek ellátására folyamatosan szükség van.

Kiemelt növények: az érés kezdetétől szükség szerint több ismétléssel a paradicsom, dinnye, tojásgyümölcs, pritamin paprika, fűszerpaprika és kápia paprika, gyökérzöldségek, kiemelten a tárolásra kerülők, szamóca, korai burgonya, stb, illetve egyéb káliumigényes kultúrák, mint szőlő, alma, szamóca, stb.

Csudakert műtrágya család

A lakó és munkahelyi környezetünket meghatározó kertek, parkok, virágágyások, pázsitok ellátását szolgáló tápanyagok.

Praktikus kis kiszerelésben szerezhetők be a professzionális tápanyagellátás termékei a hobbi területre is, biztonságos felhasználással, garantáltan jó hatással, eredményekkel. A különböző kezelési lehetőségekkel csupán egy kis odafigyeléssel minden felkészültség nélkül sikeres lehet a növények gazdája. Lehetővé teszik hogy a törődés meg is látsszon a környezetünkön!

Mórasol öntözőműtrágya család

A Mórasol család tagjai tápoldatozó NPK komplex mikroelemes kertészeti műtrágyák. Kristályos, klórmentes, adalékanyagot nem tartalmazó és teljesen, tehát 100%-ban vízoldható termékek. A komplett tápoldatozási programok alapját képezik. A teljes ellátáshoz a kalcium hozzáadása és a magnézium kiegészítése szükséges, amit a növényenkénti részletes tápanyagellátási programjaink tartalmaznak is

A Mórasol műtrágyákat a tápanyagszükséglet függvényében folyamatos ellátással 0,08-0,2 % tápoldat töménységgel használhatjuk a szükséges vízoldható mono műtrágya kiegészítéssel.

Talajon minden termék egységesen, és a megfelelő összetétel hidrokultúrában is javasolható minden kultúrában.

Alapanyagai és összetételei alapján is minden termék felhasználható általános lombtrágyaként a lombtrágyázás szabályai szerint 0,5-1,5 % töménységgel.