Mórasol 17-9-29+1MgO+ME

Összetétel

Nitrogén (N)17%
Nitrát (NO3)6,9%
Ammónium (NH4)2,4%
Karbamid-nitrogén (UN)7,7%
Foszfor (P2O5)9%
Kálium-oxid (K2O)29%
Magnézium-oxid (MgO)1%
Kén (SO3)7,3%
Vas (Fe-EDTA)500ppm
Mangán (Mn-EDTA)250ppm
Cink (Zn-EDTA)125ppm
Réz (Cu-EDTA)25ppm
Bór (B)100ppm

Besorolás

Színerózsaszín
Kijuttatási időszakaFejtrágya
Technológiai cél
  • Érésgyorsító és minőség javító
  • Növekedés serkentő

A Mórasol 17-9-29  az egyik legmagasabb hatóanyag tartalmú mikroelemes NPK öntözőműtrágya. Komplett, általános összetételnek minősülő gyengén kálium túlsúlyos komplex. Folyamatos ellátásra javasoljuk minden tápoldatozott kertészeti kultúrában a teljes tenyészidő alatt minden kertészeti kultúrában. Lombtrágyázásra is kiváló általános mikroelemes kondíciójavító összetételnek számít a virágzás előtt és az intenzív növekedés utáni fejlődési fázisban.

Tápoldatozás

Palántanevelés komplett ellátására kalcium kiegészítéssel javasoljuk 0,1-0,25 % oldattal. Egyéb kultúrákban az intenzív növekedés második fázisában alkalmas általános harmonikus ellátásra minden káliumigényes kultúrában 0,05-0,25 % töménységgel a kezelési cél függvényében.

Kiemelt növények: paradicsom, burgonya, szamóca, dinnye, retek, gyökérzöldségek, dísznövény, szőlő és gyümölcs ültetvények, faiskola.

Lombtrágyázás

A magas hatóanyaggal, csaknem teljes mikroelem sort tartalmazó jó összetétellel kiváló általános kondicionáló lombtrágyaként a szokásos 0,5-1,0 % töménységgel 7-10 naponkénti ismétléssel.

Kiemelt növények: a teljes kertészeti palettán javasolható és használható tápanyagellátást kiegészítő lombtrágyázásra.

Mórasol 17-9-29+1MgO+ME

Csudakert műtrágya család

A lakó és munkahelyi környezetünket meghatározó kertek, parkok, virágágyások, pázsitok ellátását szolgáló tápanyagok.

Praktikus kis kiszerelésben szerezhetők be a professzionális tápanyagellátás termékei a hobbi területre is, biztonságos felhasználással, garantáltan jó hatással, eredményekkel. A különböző kezelési lehetőségekkel csupán egy kis odafigyeléssel minden felkészültség nélkül sikeres lehet a növények gazdája. Lehetővé teszik hogy a törődés meg is látsszon a környezetünkön!

Mórasol öntözőműtrágya család

A Mórasol család tagjai tápoldatozó NPK komplex mikroelemes kertészeti műtrágyák. Kristályos, klórmentes, adalékanyagot nem tartalmazó és teljesen, tehát 100%-ban vízoldható termékek. A komplett tápoldatozási programok alapját képezik. A teljes ellátáshoz a kalcium hozzáadása és a magnézium kiegészítése szükséges, amit a növényenkénti részletes tápanyagellátási programjaink tartalmaznak is

A Mórasol műtrágyákat a tápanyagszükséglet függvényében folyamatos ellátással 0,08-0,2 % tápoldat töménységgel használhatjuk a szükséges vízoldható mono műtrágya kiegészítéssel.

Talajon minden termék egységesen, és a megfelelő összetétel hidrokultúrában is javasolható minden kultúrában.

Alapanyagai és összetételei alapján is minden termék felhasználható általános lombtrágyaként a lombtrágyázás szabályai szerint 0,5-1,5 % töménységgel.