Kertészeti Növények Komplett Tápanyagellátása

a könyv borítója


MEGJELENT
Keresse a gazdaboltokban.

szerzők: Horinka Tamás
kiadja: Kertészek kis/Nagy Áruháza Kft.
fogyasztói ár: 5990 Ft

tartalom jegyzék

Megrendelhető az office@kerteszekaruhaza.com címen.


Ajánló

Nem ígérjük, hogy könnyű, olvasmány. De azt igen, hogy egy újabb hiánypótló művet kaptak a kertészek. A 2007-es Zöldségnövények hiánybetegségei... könyv után a szerző Horinka Tamás új könyvében 40 növényfajra a kijuttatási technológiák szerint több mint 120 komplett technológiában ismerteti a tudomány mai állása szerint felhalmozott tudást, mellyel növényeink okszerű táplálását megoldhatjuk.

A könyv betekintést nyújt a kertészeti tápanyagellátás teljes keresztmetszetéről, az alapoktól a technológiákon át az érvényes jogszabályokig, a tápanyag ellátáshoz kapcsolódó biológiailag aktív anyagok alkalmazási lehetőségeivel együtt.

A technikai háttér jelentős részét, a műtrágyák zömét a Belga ROSIER S.A. Európa egyik vezető kertészeti műtrágya gyártója biztosítja, de ezen kívül a világ számos pontjáról származó, magas minőségi követelményeknek megfelelő műtrágyára alapozott technológia megtalálható a könyv lapjai között.

513 táblázat, 128 igényes ábra segíti a témában elmélyülni szándékozok tudásszomját. De azok is kézzelfogható, könnyen értelmezhető segítséget kapnak akik "csak" egy-egy növényük szakszerű táplálását kívánják megoldani a könyv segítségével.

S a komoly munka mellé a lap aljára beillesztett bölcsességekkel, viccekkel kívánta a szerző oldani az agytevékenység fáradalmait. Mert igen is érdemes a termelő kertésznek az alapoktól a növényeikig áttanulmányoznia ezt a könyvet, hogy szakszerűen, költség hatékonyan tudjon termelni. A könyvben szereplő műtrágyák csúcs minőséget képviselnek, s a könyvben leírt receptek végrehajtása esetén az eredmény sem marad el. Az extra minőségű, nagy mennyiségű termés a gyakorló kertész szaktudását dicséri.

"Parasztnak, puli kutyának tanyán a helye" (népi bölcsesség). Ennek a könyvnek pedig minden gyakorló kertésznek a kezében a helye.

Knipf Róbert

Kertészeti Növények Komplett Tápanyagellátása
Zöldségnövnyek hiánybetegségei... könyv
Rosier műtrágya családok
Fosfitex