Csemegekukorica lombtrágyázási program, Röszke 2013

Felhasznált termékek: Mórasol 30-10-10+ME, Smaragd Extra Zn/Mn, Smaragd TNT Mg
1. kép: Egy-egy egészséges csővel még lehet valami
2. kép: A csövek szinte a talajszintből jöbbek
3. kép: Ebben a kukoricában nehéz lenne elbújni (Knipf Róbert a szaktanácsadó)

A gyomirtás késése, valamint rossz tápanyagellátás miatt rendkívül lemeradt, túlzottan generatív állomány alakult ki. A címerhányás szinte 20-30 cm magasságnál megkezdődött. A "mentésre" indított lombtrágya program inkább kisérlet volt, hátha lesz belőle valami, alapon.

A képek tanúsága szerint is meglepő, hogy egyes csövek szinte a földről indulnak és a címer magassága is egy méter alatt van.

A kezelsések a gyökérzet erősítésére és növekedés koncentráltak. Fosfitex Zn/Mn 3 l/ha adaggal volt az első lökés, melyet az etetés, a Rosaol 30-10-10 komplett lombtrágya követett. A csövek fejlődésekor újra, illetve továbbra is nitrogén, magnézium hiányos jelek látszottak, így a TNT Mg tartós nitrogén lombtrágya használata is indokolt volt. Az állomány növekedése a szorult helyzet ellenére megindult, a csövek fejlődése már bíztatóbb volt. A szedésérettség kezdetének idejére a csövek jó része elért egy első-másod osztály közöttinek mondható méretet, tehát piacos minőségű lett.

Az eredményt természetesen majd a betakarítás után értékeljük.

Növényvédelmi Technológiák

Feltöltés alatt!

© A képek szerzői jogvédelem alatt állnak. A képek egészben vagy részben nyilvános rendezvényeken, előadásokon felhasználni a tulajdonos előzetes írásos engedélye nélkül Tilos!