Napraforgó Rheobor kezelés, 2012 Hódmezővásárhely

Felhasznált termékek: Smaragd Turbó Kötődésjavító
1. kép: A tábla 2012 július 12-én
1. kép: 2012 július 12-én
1. kép: Ebből lett a 3,9 t/ha üzemi átlag

A 2012 termesztési évben Egyed Béla a szokásásnak megfelelően 100 ha felett termesztett napraforgót. A tápanyaggal jól ellátott, igényesen művelt, növényvédelemben részesített területeken szépen fejlődött az állomány. A korábbi évben kipróbált és bevált terméskötődést segítő Rheobor kezelést ebben az évben is elvégezte.

A bór kijuttatáson túl a kalcium szárszilárdító, ellenállóképességre kedvező hatása miatt javasolt Rheobor kezelés több oldalról segít a termés javításában. A etrmések kötődését illetően a tányér közepén képes jelentősen javítani a kötött kaszatok mennyiségét, ami megfelelő tápanyagellátottság esetén egyértelmű termésmennyiség növekedést jelent. A kalcium a szövetek, szár szilárdságának növelésével csökenti a betegségek kialakulását, a szártörés miatti veszteség mértékét.

A teljes terület üzemi átlaga a rendkívüli aszály ellenére is megközelítette a 4 t/ha mennyiséget. A betakarított termés átlagosan 3,9 t/ha volt.

További Referenciák

Növényvédelmi Technológiák

Feltöltés alatt!

Tápanyagellátási Technológiák

© A képek szerzői jogvédelem alatt állnak. A képek egészben vagy részben nyilvános rendezvényeken, előadásokon felhasználni a tulajdonos előzetes írásos engedélye nélkül Tilos!