Repce Gyökér starter kezelés Dusnokon, 2012-2013

Felhasznált termékek: Smaragd Turbó Gyökeresítő
1. kép: Gyökér starterrel kezelt öntözött növények ősszel
2. kép: Állomány kezelés után
3. kép: Antunits Gábor termelésirányító a kezelt táblán
4. kép: Öntözetlen kezelt tábla
5. kép: Öntözött és kezelt tábla
6. kép: Kezeletlen öntözetlen és kezelt öntözött
7. kép: A kezelt növények gyökérnyaka
8. kép: Öntözött kezelt, öntözetlen kezelt, kezeeltlen öntözetlen
9. kép: Gyökér starteres öntözött tábla
10. kép: Kezelt és öntözött növények virágzás kezdete
11. kép: Kezelt és öntözött növény elágazódása
12. kép: Üzemi kezeletlen növény máshol
13. kép: Öntözetlen kezelt állomány 04.29.
14. kép: Öntözetlen kezelt állapota 04. 29-én
15. kép: Öntözetlen kezelt tábla 04. 29-én.
16. kép: Az öntözetlen állomány virágzás végén 05. 06-án.
17. kép: Az önötzetlen állomány talaján már jelentős a repedés 05.06-án.
18. kép: A Kezelt és öntözött növény elágazódása
19. kép: Kezelt és öntözött növények teljes svirágzás végén 04. 29. elágazódása
20. kép: Kezelt és öntözött növény elágazódása 04. 29-én.
21. kép: Kezelt és öntözött növények szára, gyökérnyaka 04.29-én.lágazódása
22. kép: A kezelés hatása a tarlón látszik jól
23. kép: a szárak a vágás után
24. kép: a tővastagság (a telefon 4,4 cm)
25. kép: A táblarész, mely 4,5 t/ha terméssel szolgált
26. kép: A 4,5 t/ha ilyen telt becőkből jött össze
27. kép: A kezelt terület betakarítása
28. kép: Bemutató május 17-én
29. kép: Kezelt tő
30. kép: A kezelt tő elágazása: tőből gazdagon.

Repce Gyökér starter kezelés ősszel a Vajas Agrogép Kft területén, Dusnok, 2012-2013

A repce őszi Gyökér starter lombtrágya kezelése október első felében történt 3 l/ha adaggal. Az öntözés egy alkalommal történt kezelt és kezeletlen állományban is. Az ősz folyamán a teljes terület egységesen egyszeri növényvédelmi kezelést, regulátorozást kapott. A fajta Rohan, melyet 500.000 ezer alatti csíraszámmal vetettek. Az őszi gyomirtás mellet tavaszi regulátorozás is történt. A fényképek 2012. október közepén, 2103. április 19-én és április 23-án, majd április 29-én készültek.

1, 2. kép: Az őszi kezelés után, 2012. október közepén készült képeken az öntözött és Gyökér starterrel kezel állomány, illetve növényei láthatók.

3. kép: A termelésirányító Antunitcs Gábor a kezelt és öntözött táblában április 19-én. Háttérben az M9 autópálya forgalma.

4. kép: A kezelt és öntözetlen terület Dusnok határában. Fejlettsége kiváló, fejlettségi állapota, kb.7-10 nappal elmarad a kezelt és öntözött mögött.

5. kép: A kezelt és öntözött állomány április 19-én zárt, fejlettsége kiváló, bimbós állapotban van és gazdagon elágazódó. Egyes töveken már az első levélhónaljakból fejlett hajtások képződtek (fotó alább található).

6. kép: Az öntözetlen kezeletlen és öntözött kezelt állomány növényei közötti különbség óriási. Gyökérzet, elágazódás, szárerősség egyaránt más kategória a két állomány.

7. kép: Az öntözött és Gyökér starterrel kezelt növények gyökérzete nagyon erős, gyökérnyaka vastag és erős.

8. kép: A kezelések baloldalról sorban: öntözött és kezelt, öntözetlen kezelt, nem kezelt öntözetlen állományok növényei.

9. 10. kép: Öntözött és Gyökér starterrel kezelt állomány növényeinek gazdag elágazódása és fejlettsége a négy nappal korábbi állapottal is jól összevethető.

11. kép: A képen látható kezelt és öntözött növényen 18 elágazódás fejlődött, melyek virággal is jól berakódtak, bíztatóak egy jó termésre.

12. kép: A más termesztő területen, hagyományos technológiájú üzemi állomány átlagos növénye az előzőnek megfelelő fejlődési állapotban. Gyökere lényegesen gyengébb, elágazásai magasabban kezdődnek és számuk csak fele a kezelt táblában lévőnek.

13-15. kép: Az öntözetlen és kezelt tábla állománya egy hét után közelítette az öntözöttet. Állapota kitűnő.

16-17. kép: A gyors felmelegedés után uyanazon a táblán erős repedések jellemzők az ősszel öntözetlen táblán az elvirágzás végén egy héttel később 05. 06-án.

18-21. kép: Az öntözött kezelt állomány és növényei április végén.

22-23. kép: a kezelt állomány aratán utáni tarlója a tővastagot és a lenti elágazásokat jól elárulja. a telefon 4,4 cm vastagsága alig duplája egy jól fejlett tőnek.

24-27. kép: A betakarítás előtt a kezelt tábla termése telt, egyenletes volt, jót mutatott az idő közben természettől elviselt "atrocitások" ellenére is. A szemek telítődésekori hőség a termésátlagot erősen csökkentette. A pontosan mért eredmény: 4,5 t/ha a kezelt 160 ha átlagában, mellyel nem kell szégyenkezni. A kezeletlen táblákban a mért termésátlag: 3,7 t/ha.

28-30. kép: Május 17-én a területen szakmai bemutatón mutatták be a házigazdák a termesztéstechnológiát, valamint a 2012-13 éves kezelések akkori állapotát. A technológia és a kezelések láthatóan és várhatóan jó erdményét a jelenlévők kivétel nélkül kissé írígykedve nézték.

További Referenciák

Növényvédelmi Technológiák

Feltöltés alatt!

Tápanyagellátási Technológiák

© A képek szerzői jogvédelem alatt állnak. A képek egészben vagy részben nyilvános rendezvényeken, előadásokon felhasználni a tulajdonos előzetes írásos engedélye nélkül Tilos!